България е сред първите държави, представили икономически мерки заради икономическия

...
България е сред първите държави, представили икономически мерки заради икономическия
Коментари Харесай

Караниколов: Предприетите досега мерки в подкрепа на икономиката няма да са единствените

България е измежду първите страни, показали стопански ограничения поради икономическия блокаж, провокиран от пандемията от ковид. Никой в никакъв случай не е споделил обаче, че това ще са единствените ограничения, разяснява министърът на стопанската система Емил Караниколов, предава " Инвестор ".

Според Караниколов, в случай че през последните години се е говорило за спад на безработицата и повдигане на заплатите, то в този момент повече ще се приказва за това какви обществени ограничения да се взимат поради упования растеж на безработицата.

Икономическият министър уточни, че се приготвят и безплатни ограничения по линия на оперативните стратегии, които са в развой на преструктуриране. Той подсети, че Европейската комисия е облекчила условията за кандидатстване и даване на тези средства.
Караниколов уточни, че България е предложила на Комисията стратегиите да обзет браншове, които в този момент не са включени за подкрепяне. Той даде образец с програмата „ Иновации и конкурентоспособност “, по която не се позволява да аплайват компании от туристическия бранш.

Министърът добави, че България е поискала от европейските управляващи да се пуснат и ваучери до 50 хиляди лв. в помощ на дребни и микропредприятия, както и на земеделските производители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР