България е сред най-богатите в Европа страни на минерални води

...
България е сред най-богатите в Европа страни на минерални води
Коментари Харесай

Имаме потенциал да станем СПА център в Европа, промотира Ангелкова в САЩ

България е измежду най-богатите в Европа страни на минерални води и лечебни запаси и би могла да стане СПА център на континента. Балнеотуризмът е измежду преобладаващите акценти в продуктовата ни политика. Ето за какво приготвяме 7 профилирани дестинации и за този тип туризъм.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на диалог с Пол Браун, заместник-помощник държавен секретар по въпросите на превоза от Бюрото по стопански и бизнес въпроси (Bureau of Economic and Business Affairs - EB) на Съединени американски щати.

Тя показа пред него капацитета на страната като атрактивна целогодишна дестинация, оповестяват от туристическото министерство.

Ангелова е на работно посещаване в Съединени американски щати.

По думите й България се промотира все по-активно и с съвременни средства като маршрут на европейската туристическа карта. Тя обърна внимание, че дигитализацията и наличието в интернет са измежду водещите акценти в рекламната и маркетинговата тактика на министерството.

Министърът осведоми заместник-помощник държавния секретар за отличните достижения на страната ни в туристическата промишленост. За интервала 2015-2017 година средногодишният растеж на туристически визити на чужденци у нас е съвсем 12%, до момента в който за целия Европейски Съюз се чака да е 6-7 на 100. Само през предходната година България е записала близо 8,9 млн. туристически визити на чужденци, което е 7,6% растеж по отношение на 2016 година и доста надвишава популацията на страната. Приходите ни от интернационален туризъм също са високи - към 6,9 милиарда лева за предходната година и растеж от 9,3% по отношение на 2016-а, заяви министър Ангелкова.

България става все по-разпознаваема като маршрут за пътешестване и отмора през четирите сезона. Освен обичайните зимен и морски туризъм предлагаме разнородни профилирани туристически услуги, които стават все по-търсени. Министерството сътвори осем културно-исторически дестинации за територията на страната, които сензитивно усилиха притока на туристи към тези обекти. В момента взаимно с Министерството на земеделието, с бизнеса и общините се създават и 12 винено-кулинарни дестинации, посредством които ще се разпространяват характерните туристически артикули в районите и ще се насърчи маркетингът в туризма по места, разясни министър Ангелкова.

Николина Ангелкова разяснява особено и капацитета на България като страна с богато завещание от най-малко 7 исторически столетия. Притежаваме над 40 хиляди разкрити артефакта, които ни слагат на трето място в Европа по това завещание. То е база за разрастване на нови планове и направления за културно-исторически туризъм, който става все по-голям като претекст за пътешествия в Европа и по света, съобщи министър Ангелкова.

Пол Браун приветства достиженията на България в туризма, оцени страната ни като доста красива, с добър капацитет за развиване на туризма и акцентира, че тя е значим сътрудник за Съединени американски щати и я поздрави за значимата й роля като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Домакинът оцени високо целите на България за съдействие и партньорство в стопанската система и туризма както в района, по този начин и в по-глобален проект.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР