България е сред любимите летни дестинации на германците. Какво трябва

...
България е сред любимите летни дестинации на германците. Какво трябва
Коментари Харесай

Ето какво съветват германците, тръгнали към България

България е измежду обичаните летни дестинации на германците. Какво би трябвало да знаят немските туристи - за препоръките, оповестени от „ Зюддойче Цайтунг “, споделя "Дойче веле ":

Ако са Ви черпили с домашна ракия...

Много водачи се изкушават да изпият по някое и друго пиво преди да седнат зад кормилото. Мислят си, че знаят на какво количество алкохол се равняват допустимите 0,5 промила. „ Но внимание! “, предизвестява изданието: „ Ако сте пили българска домашна ракия, сметките Ви могат да се окажат криви ".

Когато българите клатят с глава...

Когато човек е на отмора в страна, чийто език не приказва, постоянно се постанова да употребява мимики и жестове. На множеството места по света кимането алармира единодушие и удостоверение, а клатенето на глава - противоречие. Но не и в България. „ Когато българите не са съгласни, те кимат. Когато се съгласяват, клатят с глава - и то въодушевено. Затова: Кимайте единствено в символ на противоречие! " поучава немското издание.

Цените по морето малко по-високи, чадъри - от 5 до 10 лева

Не оставяйте в колата никаква техника и пари!

„ Растящата престъпност през последните години провокира растящо безпокойствие измежду мнозина българи. Носят се какви ли не клюки за съществуването на съветска и турска мафия. Макар и да няма място за суматоха, въпреки всичко би трябвало да се знае, че България не е към този момент по този начин сигурна, както едно време ", написа „ Зюддойче Цайтунг “.

Изданието поучава туристите да носят полезностите със себе си и да ги пазят грижливо, да паркират единствено на охранявани паркинги и да не оставят в колите си никакви видеокамери, мобифони и дамски чанти, както и да не показват ненужно, че носят в себе си огромни суми в брой.

Не се подвеждайте по сходни оферти!

„ Да обменяте валута по улиците на българските градове не си заслужава, а и е незаконно. Макар и по-рядко от преди, само че към момента се срещат мошеници, които оферират на туристите обмяна по курс, по-изгоден от формалния. В никакъв случай не се подвеждайте по сходни оферти, тъй като в България има доста ловки фалшификатори на банкноти ", написа „ Зюддойче Цайтунг ".

Туристи в града ви – призрачен сън или златна мина

Изданието поучава немските туристи да демонстрират подозрителност и тогава, когато някой им предложи да им скапе по-голяма банкнота с по-дребни. Вестникът предлага още да не се употребяват услугите на обменни бюра, тъй като в доста от тях курсовете са неизгодни, а да се върви в банка или да се теглят пари от банкомат.

Гледайте си в краката!

Разходките по мрачно са извънредно рискови. Но не толкоз поради джебчиите, а поради дупките по уличната настилка и тротоарите, твърди немското издание и предлага на немските туристи да си носят джобни фенерчета.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР