България е сред лидерите в престъпленията с банкови карти и

...
България е сред лидерите в престъпленията с банкови карти и
Коментари Харесай

Внимание: С технология за 7 бона бандитите ни точат парите

България е измежду водачите в закононарушенията с банкови карти и скиминг устройства. Според специалистът по киберсигурност Любомир Тулев от няколко години са зачестили случаите.

"Източването на карта, която си стои в джоба ви, е допустимо от няколко години. В метрото това е честа обстановка ", уточни той.

Технологията, с която се случва всичко, не е нова. Струва към 7 000 $, само че не можело да се приказва с конкретика. Това стана ясно още от думите му.

"Често пъти такава източваща машина се дава чартърен против комисиона. Целта е с нея да се създадат повече транзакции ", акцентира специалистът.

Той изясни, че модата с слагането на устройства над клавиатурата на банкоматите към този момент отминава, защото банките са съумели последователно да създадат нещата по-сигурни.

"Решението против източване на дебитни и други карти е да си купите карта, която работи като щит към вашата. Това коства към 10-15 лв.. Антискимираща карта се слага също в портфейла при останалите ", изясни Тулев пред Bulgaria ON AIR.

Той посъветва също да сме извънредно деликатни с приложенията, които теглим в телефоните си. Особено тези, на които написа Update, както и да не се отварят всевъзможни приложения, с цел да не ставаме уязвими и лесна цел за хакерите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР