България е сред десетте страни с най-висока доходност от имоти

...
България е сред десетте страни с най-висока доходност от имоти
Коментари Харесай

България е на осмо място по доходност от имоти под наем

България е измежду десетте страни с най-висока рентабилност от парцели чартърен. Това заяви английското онлайн издание Simply Business, като се базира на калкулации на групата за заплащания WorldFirst.

Страната ни е на осма позиция в класацията.

Средната рентабилност у нас доближава 5.77%. Кипър ни следва с 5.70%, а с едно място преди страната ни се подрежда Турция. На последно място е Швеция със междинна рентабилност от отдаване чартърен в размер на 3.03%. България изпреварва и Франция и Хърватия, при които доходността е 3.82%, написа в. " Сега ".

Ирландия е с най-висока рентабилност съгласно класацията - 7.08%. Следват я Малта с 6.64% и Португалия с 6.43%. В челото на класацията участват и Холандия, Словакия, Белгия и Унгария.

Англия е паднала най-вече в подредбата - с цели 10 места, и сега е на 25-а позиция. Средната рентабилност от наеми на парцели там се пресмята на 4%. За причина се счита " предизвикателната среда " за притежателите на парцели. Става въпрос за отпаднали данъчни облекчения за жилища, отдавани чартърен. Brexit също играе роля, като поради договарянията по него към момента има неразбираеми вероятности пред вложителите.

Според английското издание преимуществото на страните, заемащи първите 10 места в класацията, са ниските цени на парцелите и растящите цени на наемите в огромните градове.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР