България е сред десетте най-евтини държави за строителство в света

...
България е сред десетте най-евтини държави за строителство в света
Коментари Харесай

10-те най-евтини дестинации за строителство в света

България е измежду десетте най-евтини страни за строителство в света по данни на консултантската компания EC Harris. Според съставния елемент „ на ниска цена строителство “ страната ни е класирана на 6-то място, а в общата ранглиста на компанията е на 42-ра позиция по разноски за строителство. На другия полюс е Хонконг – най-скъпият строителен пазар в света. В топ 10 по най-високи разноски за строителство намират място и пет европейски страни – Швейцария на 2-ра позиция, Дания на 3-та, Швеция на 4-та, Франция на 8-ма и Белгия на 10-та. Макао е класиран от компанията на 5-то място, Австралия – на 6-то, Япония – на 7-мо, и Сингапур – на 9-то.

Въпреки че стопанските системи на разрастващите се страни се забавят, а възобновяване на развитите страни изостава, упованията в средносрочен проект са строителният бранш в международен мащаб да продължи да се уголемява. Експертите предвиждат, че до 2025 година размерът на строителната продукция ще нарасне със 70% до 15 трлн. $. Растежът се чака също по този начин да е концентриран в разрастващите се стопански системи, които до 2025 година ще способстват за 63% от световната строителна продукция. Тенденциите в бранша ще дадат много положителни шансове на останалите „ азиатски тигри “ и изключително на Индонезия, Виетнам и Филипините. В момента трите страни образуват строителен пазар на стойност 350 милиарда $.

Строителният бранш в Европа продължава да се задъхва поради икономическите проблеми на еврозоната, напъните за свиването на бюджетните дефицити и провокациите пред експорта. Единствено строителството в Скандинавския район и северноевропейските страни се чака да бъде устойчиво в близко бъдеще.

Ето 10-те най-евтини дестинации за строителство в света:
1. Индия
2. Индонезия
3. Виетнам
4. Мароко
5. Малайзия
6. България
7. Босна и Херцеговина
8. Тунис
9. Тайланд
10. Румъния

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР