България е сред държавите в Европейския съюз (ЕС) с най-силен

...
България е сред държавите в Европейския съюз (ЕС) с най-силен
Коментари Харесай

НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ! Българинът пие по-малко алкохол!

България е измежду страните в Европейския съюз (ЕС) с най-силен спад на разноските на семействата за алкохол, демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат.

За 10 години – от 2006 до 2016 година, разноските на семействата за алкохол у нас понижават с 0,5 процентни пункта до 1,6% от общите разноски на семействата. Това съответствува и със междинното равнище на разноските в Европейски Съюз.

Най-силен спад на разноските на семействата за алкохол за интервала е регистриран в Литва, въпреки че страната е на трето място в Европейски Съюз по дял на харчовете с 4,2% през 2016 година, демонстрират още данните.

Лидер е Естония с дял от 5,6%, следвана от Латвия с 4,8%. Топ 10 се добавя от Полша, Чехия, Финландия, Унгария, Румъния, Словакия и Люксембург.

На последно място е Испания с разноски на семействата за алкохол от 0,8% от общите разноски. Втора е Италия с 0,9%, а трета – Австрия с 1,3%.

За интервала от 10 години най-силен растеж на разноските за алкохол е маркиран в Кипър и Чехия – надлежно 0,4 процентни пункта до 2% през 2016 година и 0,4 процентни пункта до 3,6%.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР