България е с най-ниски цени на електрическата енергия за битовите

...
България е с най-ниски цени на електрическата енергия за битовите
Коментари Харесай

България с най-ниски цени в Европа за еленергия и мрежови разходи за бита през септември 2018 г.


България е с най-ниски цени на електрическата сила за битовите консуматори в Европейски Съюз, демонстрира проучване на Института за енергиен мениджмънт за септември 2018 година По цените на мрежовите услуги страната ни е втора по най-ниски цени. /Виж графиките/

Пълните цени на електрическата сила включват разноските за сила, за мрежови услуги, енергийни налози (разходи за поддръжка на енергийни и екологични политики) и Данък добавена стойност. Примерите са на база на битовите цени за столичните градове. България остава с най-ниски цени в Европа, три пъти по-ниски от " първенците " Германия и Дания.

Цените за мрежови услуги включват разноските за достъп и транспорт през електропреносна и електроразпределителни мрежи за столиците на съответните страни в безспорни стойности. Българските консуматори заплащат за мрежови услуги, развиване и модернизиране на електроенергийните мрежи 2 пъти по-малко от междинните в Европейски Съюз и 3 и половина пъти по-малко от страните с най-скъпа мрежа - Белгия, Чехия и Люксембург. Единствената страна с по-ниски мрежови разноски от България е дребната островна страна Малта. При настоящите цени на мрежовите услуги в България " поумняването " и дигитализацията на мрежите, гъвкавото ръководство на потреблението и децентрализираното произвеждане се отсрочват за несигурно бъдеще.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР