България е с най-голяма престъпност, насилие и вандализъм в Европа,

...
България е с най-голяма престъпност, насилие и вандализъм в Европа,
Коментари Харесай

Евростат: България е №1 по престъпност, насилие и вандализъм

България е с най-голяма престъпност, принуждение и вандализъм в Европа, демонстрира изследване на Евростат измежду жителите на държавите-членки. 23,6 на 100 от запитаните у нас жители оповестяват, че са очевидци на закононарушения. Веднага след нас в отрицателната ранглиста са страни като Холандия и Германия.

На другия полюс са Хърватия, Полша, Словакия. В тях под 7 на 100 от популацията дава отговор, че престъпността, насилието и вандализмът са проблем.

Днес властта у нас разгласи нови тактика против битовата престъпност от следващата година крадците на дребно, да вземем за пример, да поставят публично потребен труд.

70-годишната Ивана Деянова живее сама в монтанското село Липен. Децата й са в чужбина, а домът й е обиран два пъти. След последната кражба в къщата й има камери, сподели репортаж на bTV.

Държавата обаче си регистрира непълен триумф с похищенията поради мобилните полицейски екипи, които обикалят селата и назначените в провинцията над 1500 чиновници.

" На локално равнище би трябвало да намерим по-добра форма, която да работи и да пази нашите чиновници, които работят по противопоставяне на престъпността ", съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Законодателни промени пък ще задължават обирджиите да работят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР