България е проучвала възможности за придобиване на дронове Байрактар. Това

...
България е проучвала възможности за придобиване на дронове Байрактар. Това
Коментари Харесай

България е проучвала възможности за придобиване на дронове "Байрактар"

България е проучвала благоприятни условия за придобиване на дронове " Байрактар ". Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов, представен от БНР. Турските дронове бяха предоставени на Украйна след началото на войната с Русия.
 
Служебният министър на обраната Димитър Стоянов и посочи, че с турската страна е имало единствено среща. " Направихме среща със СЕО-то на " Байрактар ". Предложиха ни информация, съдействие и коопериране, в това число с български компании, само че е прекомерно рано да приказваме за този план ".
 
Ясни са компаниите, с които може да се приказва, сподели Стоянов. И дефинира като водеща страна Съединени американски щати. Проектът е в стадий изследване на пазара посочи министърът на защитата.
 
Покупка на дронове е в проектите на военните за рационализация до 2026 година Той е оценен с вероятен бюджет сред 500 и 999 милиона лв..
 
До края на годината ще бъде изпратено питане за оферти (RFP) до контракта за доставка на 3D радари за армията. Офертата ще получат американски и европейски компании, сподели Димитър Стоянов, измежду които е и " Локхийд Мартин ".
 
Проектът за радарите е обвързван и с идването на новите изтребители Ф-16. Бюджетът за радарите е сред 100 и 500 милиона лв.. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР