България е привлекателна за гражданите на Черна гора като туристическа

...
България е привлекателна за гражданите на Черна гора като туристическа
Коментари Харесай

Румен Радев: В Черна гора има интерес към България като туристическа дестинация

България е привлекателна за жителите на Черна гора като туристическа дестинация, изключително със зимния и планинския туризъм. Това разяснява пред публицисти в Черна гора президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, който е на посещаване там по покана на сътрудника си Филип Вуянович.

Радев уточни, че, за жалост, двете страни не могат да развият пълноценно икономическите контакти заради липса на подобаващата транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност. И двете страни ще работят в тази посока, съобщи българският президент и добави, че, в случай че се реализира построяването на една добра инфраструктура, тези контакти ще бъдат доста по-динамични. Имаме всички предпоставки за това, безапелационен е президентът.

По време на срещите му в Черна гора са обсъждани стъпки в тази посока. Сред тях е и директна въздушна линия сред Подгорица и София.

Радев сподели още, че Черна гора и Италия са в развой на реализиране на план сред двете страни за транспортна електрическа енергия и имаме покана от Черна гора да участваме. България може да изнася електрическа енергия при доста преференциални цени, счита президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

Трябва всички двустранни съглашения, които сме подписали в региона на търговията, икономическите връзки, туризма да ги приведем в деяние, уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР