България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16.

...
България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16.
Коментари Харесай

България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16

България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16. Това потвърдиха от Министерството на защитата за Българска телеграфна агенция. Днес беше крайният период за първото заплащане, несъмнено от американска страна.
 
Миналата седмица служебният кабинет одобри разпореждане, с което се утвърждават спомагателни разноски по бюджета на МО за тази година в размер на 31 110 457 лева. за възнаграждение на първата вноска за придобиване на осем нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за систематизиране на информация - взаимна тактическа радиосистема и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение. 
 
На 25 ноември със 151 гласа " за ", 42 - " срещу " и осем " въздържал се " Народното събрание утвърди придобиването на вторите осем самолета. В началото на декември стана известно, че е почнало сглобяването на първия български изтребител F-16. 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР