България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16.

...
България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16.
Коментари Харесай

България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя Ф-16

България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16. Това заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от Министерството на защитата (МО). Днес беше крайният период за първото заплащане, несъмнено от американска страна. 

Миналата седмица служебният кабинет одобри разпореждане, с което се утвърждават спомагателни разноски по бюджета на МО за тази година в размер на 31 110 457 лева за възнаграждение на първата вноска за придобиване на осем нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за систематизиране на информация - взаимна тактическа радиосистема и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение.

На 25 ноември със 151 гласа " за ", 42 - " срещу " и осем " въздържал се " Народното събрание утвърди придобиването на вторите осем самолета. В началото на декември стана известно, че е почнало сглобяването на първия български изтребител F-16. 

В понеделник президентът Румен Радев организира среща с представители на американската компания „ Локхийд Мартин “, производител на изтребителите F-16. Държавинят глава изрази очакване почналото произвеждане и доставката на изтребителите F-16 да бъдат осъществени в период, с цел да може страната ни да съхранява и развива лични качества за защитата на въздушното ни пространство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР