България е предотвратила 180 000 опита за нелегално преминаване на

...
България е предотвратила 180 000 опита за нелегално преминаване на
Коментари Харесай

Директорът на Гранична полиция: България отдавна е готова за Шенген по суша

България е предотвратила 180 000 опита за незаконно прекосяване на границата през 2023 година Това съобщи пред bTV шефът на " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.

Той уточни, че са арестувани 16 000 души.

По отношение на отхвърли на Австрия България да стане пълновръстен член на Шенген, Златанов акцентира, че става дума за вътрешно-политически аргументи в западната страна.

Няма никакви професионални аргументи от наша страна за тяхното " Не " - аргументите са напълно политически и са предвид на техните идни избори, безапелационен бе той.

Златанов напомни, че инспекцията на сухопътната ни граница със Сърбия и Турция е дала блестящи резултати през ноември предходната година. По негови думи страната ни от дълго време е подготвена за приемането ни в Шенген по суша.

Той регистрира, че с всяка минала година мигрантският напън към Европа се ускорява. Основният проблем бил обвързван с прекосяването на мигранти по море през Гърция и Италия. Основната част от незаконно пребиваващите в Европа са африканци. Златанов разясни, че през България съвсем не минават мигранти от Африка - доста рядко са засичани единствено жители от Мароко. При нас главният поток бил от Афганистан и Сирия.

Шефът на граничната полиция означи, че единствено 10% от записаните 380 000 незаконни мигранти минават през така наречен " Балкански път ".

Той посочи, че този път не минава наложително през България, а и през останалите прилежащи на нас страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР