България е предоставила помощ на Украйна в размер на над

...
България е предоставила помощ на Украйна в размер на над
Коментари Харесай

България дала на Украйна помощ за над 240 милиона евро

България е предоставила помощ на Украйна в размер на над 240 милиона евро. В допълнение сме отпуснали незабавна финансова помощ като целеви вноски към Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси и Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, с цел да помогнем за справяне с най-неотложните потребности на украинското население, облекчавайки обстановката в енергийната сфера. Това съобщи българският външен министър Николай Милков. Той  взе участие във виртуална среща на министрите на външните работи от координационния формат Г-7+, отдадена на поддръжката за енергийния бранш в Украйна.

България е осигурила стотици генератори през зимните месеци, в това число от частни дарения и вследствие на начинания. Министерство на външните работи е предоставило 200 000 евро, предопределени за закупуване на LED осветителни тела, с цел да се облекчи натоварването на украинската електрическа мрежа и да се понижат разноските на електрическа енергия. А като член на Управителния съвет на Агенцията за атомна сила, България ще способства за напъните за основаване на зона за сигурност към Запорожката АЕЦ, показал Милков.

България остава ангажирана с единния отговор на Европейски Съюз и НАТО на съветската военна експанзия и дестабилизиращо държание на Русия, декларирал още българският министър.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР