България е получила почти 186 хиляди евро неустойки от РСК

...
България е получила почти 186 хиляди евро неустойки от РСК
Коментари Харесай

МО: 186 хил. евро неустойки от Москва за ремонта на МиГ-29

България е получила съвсем 186 хиляди евро неустойки от „ РСК МиГ “ за закъснение на осъществяване на договорите за поддръжка на българските.
Това обявиха за БГНЕС от Министерството на защитата по Закона за достъп до информация.
„ Министерството на защитата е поискало от AO „ РСК МиГ " неустойки общо в размер на 924 686,76 евро, от които до сегашния миг са изплатени 185 782, 05 евро. Останалата част към момента не е изплатена, защото все още се прави разбор на зародилите проблеми при осъществяване на договорите от AO „ РСК МиГ ", като се търсят благоприятни условия за тяхното разрешаване “, обявиха от военното ведомство.
София подписа рамково съглашение с съветската компания през 2018 година То е на стойност 41,565 милиона евро със период на деяние 48 месеца. Споразумението включва доставка на имущество, поправки на съоръжение и на 4 броя мотори РД-33, контролно-възстановителни работи на 3 броя учебно-бойни изтребители МиГ-29УБ и други
По него се извършват пет контракта за поддръжката на изтребителите МиГ-29. Три от договорите са подписани през 2018 година и са изпълнени съвсем на 90% от съветската компания, като най-напреднало е осъществяването по първия контракт от 30 април 2018 година - изпълнен на 99,43%. През 2019 година са подписани още два контракта, само че работата по тях е в доста начален стадий, като по последния от 18 декември 2019 година е на нулата.
 От през днешния ден: Български МиГ-29 и американски F-16 ще охраняват дружно въздушното ни пространство От през днешния ден: Български МиГ-29 и американски F-16 ще охраняват дружно въздушното ни пространство
От през днешния ден защитата на въздушното пространство на Република България ще бъде усилена с американски изтребители F-16. Съвместните дейности...
Пандемията от COVID-19, която се развихри съвсем едновременно в Русия и България – в края на първото тримесечие на 2020 година, се е отразила на модернизацията на родната изтребителна авиация.
Фактически по всички четири контракта, без първия от 30 април, в МО са постъпили документи за удължаването на периодите на тяхното осъществяване. В момента специалисти преглеждат предоставените от „ РСК МиГ “ документи.
БГНЕС напомня, че МиГ-29 остава единственият изтребител, с който се охранява въздушното пространство на България. Той също по този начин носи непрестанно бойно дежурство по осъществяване на задачата Air Policing. Тази обстановка ще се резервира до приемането на първите 8 изтребителя Ф-16.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР