България е получила авансово над 148 милиона евро от фонда

...
България е получила авансово над 148 милиона евро от фонда
Коментари Харесай

ЕК плати над 148 млн. евро на България за помощта за украинските бежанци

България е получила предплатено над 148 милиона евро от фонда на Европейски Съюз за протекция на бежанците от Украйна в Европа. Общата сума на първия транш от заплащанията в размер на 3,5 милиарда евро, които Европейската комисия е разпределила измежду страните членки. 

" Европейски Съюз е взаимен с Украйна против нашествието на Русия, както и с нашите страни в техните старания да подслонят хората, които бягат от войната. Днес виждаме още съответни резултати от нашата взаимност със задействането на кохезионните фондове там, където те са по-необходими ", споделя комисарят Елиса Ферейра. 

След експлоадирането на военния спор в Украйна Европейска комисия сътвори опция за активизиране на останали запаси от остарялата кохезионна стратегия за интервала 2014-2020 година, тъй че те да бъдат пренасочени за покриване на разноските по посрещането на украинските фамилии. 

3,5 милиарда евро бяха утвърдени като предварителна финансова помощ по линия на програмата за възобновяване React EU. 

Най-голямата сума - 562 млн. евро - са разпределени за поддръжка на Полша. Държавата-съсед на Украйна беше на първа линия в посрещането на милиони бежанци през цялото време на войната.  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР