България е показала и показва, че е положителен модел за

...
България е показала и показва, че е положителен модел за
Коментари Харесай

Иван Гешев: Злото започва с реч на омразата, да се борим с дела срещу нея

България е посочила и демонстрира, че е позитивен модел за приемливост и почитание сред хората. Показателен е фактът, че през днешния ден тук седят представители на съществени религии в страната – православни християни, католици, евреи и мюсюлмани. Това съобщи в приветственото си слово основният прокурор Иван Гешев при откриването на Международната конференция " STOP HATE SPEECH " в София.

Главният прокурор уточни, че след експанзията на Русия в Украйна наподобява като че ли, че хората не се учат от историята си. Той напомни, че и Холокостът, и всички зверства в човешката история са почнали с тирада на омразата на човек към индивида.



" В България постоянно сме живели дружно и съм сигурен, че ще продължим да даваме нашия позитивен образец. Лошото е по-лесно. Трудното е да бъдеш добър. Да бъдеш човек в безчовечен времена като тези на Втората международна война, когато българският народ, православната черква, представители на българската страна избавиха всички – дублирам всички – свои съграждани евреи ", съобщи основният прокурор.



Снимки: БГНЕС

Той прикани да се учим от уроците на историята и постоянно да се стремим към народна власт и приемливост. " Злото стартира с тирада на омразата. Да се борим с каузи против нея ", прикани Гешев.

На форума участват над 130 посетители - основни и висши прокурори от страни от Европейския съюз и района, висши духовници от разнообразни вероизповедания, представители на държавни институции, на неправителствени организации, университетските среди, правозащитници и цивилен деятели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР