България е платила първата вноска за бронираните машини Страйкър, съобщи

...
България е платила първата вноска за бронираните машини Страйкър, съобщи
Коментари Харесай

България е платила първата вноска за машините Страйкър

България е платила първата вноска за бронираните машини " Страйкър ", заяви министърът на защитата Тодор Тагарев. След като страната избра американските машини за рационализация на сухопътните войски, трябваше да преведе първата вноска от към 263 милиона $, с цел да може договорът да влезе в действие.

" Поне знам, че в сряда или четвъртък към този момент беше закупена валутата. Направено е заплащане. Фактически, договорът влиза в действие след заплащането. Самият контракт беше квалифициран по този начин, че валидността на офертата беше до 15 декември. Мисля, че успяхме да се оправим, въпреки и с леко напрежение най-после ", сподели Тагарев.

Министърът на защитата сподели още, че е извънредно време Паметникът на Съветската войска да бъде изнесен от центъра на София.

" Виждаме, че това е един в действителност знак, един тотем на предимство на Русия по отношение на България. Крайно време е да се изнесе от центъра на София. Не виждам какво може да каже Русия допълнително от това, което към този момент е споделила. Тук дано да подчертаем още един път, че не България търси врагове, не България афишира Русия за зложелател. Обратното - Русия разгласи НАТО за зложелател, респективно и нас ", разяснява военният министър, представен от БГНЕС.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР