България е първо място в ЕС по смъртни случаи по

...
България е първо място в ЕС по смъртни случаи по
Коментари Харесай

България на първо място в ЕС по катастрофи, завършили със смърт

България е първо място в Европейски Съюз по смъртни случаи по пътищата през 2023 година. Европейската комисия разгласява през днешния ден предварителните данни за предходната година. Средната стойност за Европейски Съюз е 46 смъртни случая на един милион поданици. В България съотношението е 82 жертви на един милион поданици. На второ място е Румъния с 81 жертви на един милион поданици.

Най-безопасните пътища са намират в Швеция, където смъртните случаи са 22 на един милион поданици. На второ място Дания с 27 починали по пътищата на един милион.

През предходната година към 20 400 души са починали при пътнотранспортни катастрофи в Европейски Съюз, което е 1% по-малко от 2022 година Въпреки известния прогрес Европейска комисия регистрира, че малко държави-членки са на път да реализират задачата на Европейски Съюз и Организация на обединените нации за понижаване на половина на броя на смъртните случаи по пътищата до 2030 година

Данните демонстрират, че 52 % от смъртните случаи при пътнотранспортни катастрофи са настъпили по селските пътища, 38 % в градските региони и 9 % по автомагистралите.

Буди паника наклонността при броя на велосипедистите, убити по пътищата на. Това е единствената съществена група участници в пътното придвижване, при която не се регистрира спад на смъртните случаи през последното десетилетие, най-много заради продължаващата липса на подобаваща инфраструктура и рисковото държание на всички участници в пътното придвижване, като да вземем за пример превишена скорост, отклонение на вниманието и шофиране под въздействието на алкохол и опиати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР