България е първата страна, защитила правото на Македония да има

...
България е първата страна, защитила правото на Македония да има
Коментари Харесай

Петков: България първа защити правото на Македония да има собствена държава

България е първата страна, защитила правото на Македония да има лична страна, с което демонстрира, че желае да има същински връзки на доброжелателност и разговор сред нашите две страни.

Това споделя министър председателят Кирил Петков в особено изказване във връзка 30-ата годишнина от независимостта на Република Северна Македония.

Петков приканва да върнем климата на съгласие сред София и Скопие. Бъдещият министър председател в Скопие: Преговорите с България ще се засилват, тъй като сме другарска страна

Министър-председателят ще посети Северна Македония на 18 януари, с цел да договаря с новия министър председател Димитър Ковачевски за възстановяване на връзките и разрешаване на проблемите сред София и Скопие.

Ето целият текст на изказването:

" Днес се навършват 30 години от признаването независимостта на тогавашна Република Македония. На 15 януари 1992 държавното управление на Филип Димитров беше първото, защитило правото на македонските ни другари да имат лична страна. Така България сподели, че желае да има същински връзки на доброжелателност и разговор сред нашите две страни. Днес ние сме задължени да върнем климата на съгласие сред нас. Защото дружно можем повече.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР