България е първата страна от Източна Европа, която със сигурност

...
България е първата страна от Източна Европа, която със сигурност
Коментари Харесай

Български отбор ще участва на Световното първенство по транжиране на месо

България е първата страна от Източна Европа, която сигурно ще се включи със собствен тим в Световното състезание по транжиране на месо (World Butchers Challenge 2018) в Белфаст.
Състезанието е обичайно, организира се от 2006 година, само че в този момент пръв български основател - Вихрен Димитров , притежател на свинекомплекс, провежда национална конкуренция (беше в Ахтопол  преди броени дни) и към този момент образува родния тим.

Страната ни ще се състезава с други 14 страни. Миналата година първенец стана Франция. Приятел чужденец разказал на Вихрен Димитров за този шампионат и решили, че присъединяване е добър метод да се показват българските обичаи в месопроизводството и обработката.

Отборът е от 6 души, без значение пола. Ще се обратотва 4 типа месо – телешко, свинско, ангешко и пилешко. За 2 часа и половина месото би трябвало да е приготвено за готвене.

В нашия отбор е включен и готвач, тъй като задачата е освен да транжира месото, само че и да се аранжира, да се показа по атрактивен метод – това също влиза в оценката на журито.

Всички меса са здравословни. Нездравословна е (зло)употребата и прекаляването, както и неправилното готвене – разяснява в ефира на Радио София Вихрен Димитров.

Чуйте целия диалог на Гергана Пейкова и Данаил Конов с Вихрен Димитров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР