България е отказала на Русия да й съдейства в разследването

...
България е отказала на Русия да й съдейства в разследването
Коментари Харесай

България е отказала на Русия съдействие по разследването на терористичния акт срещу Кримския мост

България е отказала на Русия да й спомага в следствието на терористичния акт против Кримския мост на 8 октомври 2022 година, мотивирайки се с общоевропейска позиция, изразена от една от институциите на Европейски Съюз.


Това излиза наяве от обява в съветския в. „ Ведомости “, посетена на тематиката какъв брой страни по света са съдействали на Русия или не при нейните следствия на разнообразни закононарушения и са й предали или не търсените лица.

В отговор на питане от вестника прес-службата на съветската Генерална прокуратура обяснила позицията на страната ни по случая. При оценката за приемливостта на осъществяване на съветската молба, означават от Генералната прокуратура, способените органи на Република България са взели поради общото мнение, изразено на 3 и 4 март 2022 година на съвещание на Съвета по правораздаване и вътрешни работи (на ЕС), че „ дейностите на Русия съставляват такова съществено нарушаване на интернационалното право и интернационалните съглашения, което оправдава избора на доста страни да не преглеждат претенции от Русия и Беларус за съдействие по наказателно-правни въпроси, като си резервират правото да ги вземат решение във всеки съответен случай “.

„ Ведомости “ напомня и мнението на тогавашния ни основен прокурор Иван Гешев, изразено в Туитър, че България няма никакво отношение към взривяването на Кримския мост. Обвиненията в причастност към терористичния акт той окачестви като „ следващата съветска хибридна офанзива против европейската общественост “, прибавя още вестникът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР