България е осъдена над 10 пъти за това, че няма

...
България е осъдена над 10 пъти за това, че няма
Коментари Харесай

Областната управа на София ще обжалва решението на съда за Паметника на Съветската армия

България е наказана над 10 пъти за това, че няма надзор върху основния прокурор

Областният шеф на София е подготвил обжалване на решението на съда за прекъсване на дейностите по демонтажа на Паметника на Съветската войска. Това заяви министър председателят Николай Денков. „ Вероятно на следващия ден ще бъде изпратено. Там има причини, те са задоволително ясни. Нека да върви процедурата и ще забележим крайния резултат “, уточни министър председателят.

Според министър-председателя монументът разделя българското общество. „ Има причини. Когато тече правосъдно дело, не е редно различен да споделя дали е вярно или погрешно. Съдът ще каже. Това, което мога да кажа, е, че се оспорва както допустимостта на настояването, по този начин и решението на първата инстанция “, изясни той.

Денков поздрави България с приемането на териториалните проекти.

„ Става дума за доста сериозна сума за развиване на тези райони. Ако се бяхме забавили със седмица, щяха да изчезнат 100 млн. евро, както изчезнаха предходната година. Това е чудесна вест за хората в тези райони. Тези проекти подхождат изцяло на това, което сме договаряли и със синдикатите. Напълно подхождат и на съглашението, което сключихме с тях, със 7-те точки, доказани от Народното събрание. Отпушихме процеса за влизане на вложения в тези райони “, съобщи Николай Денков.

Българският министър председател разяснява участието на България в Шенген с думите, че има вяра в чудесата и договарянията не престават.

Относно признатите от Народното събрание промени в Конституцията българският министър председател отхвърли да разяснява думите на президента.

„ Тази промяна е нужна, беше обяснена ясно, съдът и прокуратурата би трябвало да са самостоятелни. Главният прокурор би трябвало да има механизми, които да го управляват. Емоциите нямат нищо обща със същината. Текстовете са съветвани с Венецианската комисия. Те адресират проблеми, стоящи пред нас от 10 години. Ако болката е за измененията със служебното държавно управление, това, което адресират тези проблеми, е, че България, като парламентарна република, не трябва да оставя еднолична власт посредством парламентарен надзор за дълго време. Промените са потребни. Христо Иванов сподели, че това е единствено началото на процеса. Трябва да се трансформират няколко закона. Да се трансформират няколко състава. Процесът стартира по верния метод ", сподели още Николай Денков.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР