България е обвинена в застрелването на бежанец. Това се случи

...
България е обвинена в застрелването на бежанец. Това се случи
Коментари Харесай

Наши граничари простреляли 19-годишен сириец ВИДЕО

България е упрекната в застрелването на емигрант. Това се случи след появяването на нов видеоклип, на който се вижда по какъв начин се стреля по 19-годишен сириец на границата на страната с Турция, пише Sky news.

Това са първите фрагменти, на които се вижда по какъв начин търсещ леговище е обстрелван с бойни патрони на граница на Европейски Съюз.

Това е взаимно следствие на Sky News, Lighthouse Reports, The Times, Le Monde, ARD Studio Wien, Domani и RFE/RL Bulgaria.

На фрагменти, снимани на 3 октомври наоколо до оградата на българо-турската граница, се вижда по какъв начин 19-годишният Абдула Ел Рустум пада на земята, откакто патрон минава през ръката и се забива в гърдите му.



Той твърди, че е бил прострелян от българските гранични чиновници, откакто са заловили групата му да влиза незаконно в страната и са я изтласкали назад към Турция.

" Появи се зелен автомобил с двама български чиновници в него. Той пристигна покрай нас и те започнаха да стрелят във въздуха. Стреляха два пъти във въздуха, а по-късно започнаха да стрелят напряко пред нас на земята ", споделя бежанецът.

" Ние не се уплашихме и продължихме да твърдим, че това е неприемливо. " Защо направихте това? ", попитахме ние. След тези думи ме удариха, и ме простреляха ", твърди той.

" Начинът, по който стреляха по мен, беше пряк и имаше за цел да ме убие ", прибавя той. 

Българското държавно управление отхвърля обвиняванията, и декларира, че съблюдава интернационалните и вътрешните закони, и прибавя, че експанзията против гранични чиновници се усилва.

" Българските сили за сигурност, благодарение на Frontex, са на предна линия всеки ден, с цел да пазят всички европейски жители ", обявиха от вътрешното министерство.

Но обвиняванията са притеснителни - закани, принуждение и заплашване, които рутинно се ползват на границата на Европа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР