България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи

...
България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи
Коментари Харесай

Полска медия: България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа

България е нов Трети свят - с най-ниски приходи, най-големи обществени неравенства и демографска злополука, написа полската медия Przegląd (Преглед).
Премиерът спи с револвер до леглото си и държи хиляди евро в брой и златни кюлчета в нощното си шкафче. Ежедневни митинги не престават съвсем три месеца по улиците. Това е пощенската картичка от предишното лято в България.
Моделът за възобновяване на пазарната система, въведен в България след 1989 година, докара до невиждан цивилизационен колапс в страната и обществото, продължаващ и до момента в страна с над 1300 години история. Една трета от българите са емигрирали, индустрията всъщност не съществува, селското стопанство е в ръцете на няколко олигархични фамилии, опазването на здравето и образованието са в положение на непрестанен колапс, инфраструктурата рухва, провинцията е изцяло обезлюдена, вторична неначетеност навлезе в ромската общественост. Един взор към циклично формираните от Евростат индикатори е задоволителен, с цел да разберем, че днешна България е нов Трети свят - с най-ниски приходи, най-големи обществени неравенства и демографска злополука.
Разбира се, всичко това не се случи внезапно. Но в този момент ни припомнят за това всеобщи демонстрации, които не стихват по улиците на София и няколко огромни града над 100 дни. Протести в символ на взаимност се организират и във Англия, Франция, Германия, Испания и няколко други страни, в които живеят български емигранти.
Обществото, безусловно с последните си сили, направи огромен, може да се каже обезверен опит да отхвърли трансформационно-мафиотското робство. За страдание, няма помощ от никого. Европейският съюз се занимава основно с Беларус, която не е член на Европейски Съюз. Междувременно в България, почтено казано, се случва тъкмо това, което е обект на западноевропейска рецензия в тази ситуация с Беларус - гангстерският свят краде страната, тормози обществото, олигархичните върхове забогатяват за сметка на опустошението на всичко в близост, на процедура няма опозиционни медии, корупцията е главният механизъм за ръководство и други
След тримесечни митинги и многочислени битки с полицията в центъра на София, Европейският парламент реши да организира спор за върховенството на закона в България. Звучи ви познато, нали? Нулевият резултат от такова театрално деяние може да се предскаже от в този момент.
Парадокс е, че протестиращите към момента не са излезли с съответни стопански претенции. С оглед на третите международни стандарти, които българите трябваше да устоят, наподобява, че недоволните първо ще желаят пари. Междувременно чуваме основно апели за две оставки - на премиера Бойко Борисов и националния прокурор Иван Гешев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР