България е най-добрата страна на Балканите за живот и работа

...
България е най-добрата страна на Балканите за живот и работа
Коментари Харесай

Чужденците искат да живеят и работят в България, а Гърция е на дъното

България е най-хубавата страна на Балканите за живот и работа на чужденци и за малко не влиза в първата десетка в света, съобщи БГНЕС. Страната ни е класирана на 11 място, а Гърция е на дъното.
За шеста поредна година анализаторите на InterNations, най-голямата в света общественост на експати, следят живота на чужденците в чужбина. В края на всяка година те разгласяват рейтинг на страните по известност измежду задграничните експерти. В настоящото проучване са взели присъединяване над 20 хиляди души. Анализаторите сформират класацията като вземат поради основни индикатори, измежду които са качеството на живота, изискванията за акомодация, работата, фамилен живот, финансово състояние.
Общите заключения: болшинството експати са привлечени от следните дестинации: Германия, Съединени американски щати, Англия и ОАЕ. Трима от десетина експати живеят и работят в тези страни.
Гърция е на дъното
Палмата на шампионата е за Тайван. Този дебютант от 2016 година твърдо удържа позициите на водач. На второ място в класацията за 2018 година е Виетнам. Третото място е за Португалия. Любопитното е, че над половината от експатите възнамеряват да остават в тази страна вечно.
Германия, макар че влиза в листата със страни с максимален брой работещи и живеещи чужденци, заема едвам 33 място в настоящия рейтинг. А на дъното е Гърция и Турция, които са надлежно 57 и 60. Сърбия даже не е включена в проучването.
Ню Йорк и Париж не са любимци
Тайпе, Куала-Лумпур и Хошимин са получили най-висока оценка измежду експатите. За най-хубав немски град за живеене и работа е приет Ахен, който е на 11 място в общия рейтинг. Причините са, че там чужденците получават високи заплати и имат релативно ниски разноски за живот. Но що се отнася до културата на гостолюбие, Ахен не е водач.
Интересното е, че на дъното на рейтинга са такива мегаполиси като Рим (81 място), Милано (80), Париж (78), Сан-Франциско (77), Лос Анджелис (76) и Ню Йорк (74). От съветските градове най-висока оценка в класацията е получила Москва, която се подрежда на 54 място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР