България е настояла да бъде увеличен размерът на подпомагане за

...
България е настояла да бъде увеличен размерът на подпомагане за
Коментари Харесай

България поиска повече пари от земеделския резерв на ЕС заради увеличения внос от Украйна

България е настояла да бъде повишен размерът на подкрепяне за страната от земеделския запас на Европейския съюз. Искането е било отправено по време на двустранна среща сред заместник-министъра на земеделието Георги Събев и европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски. Тя се е състояла по самодейност на българската страна по време на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство, което се организира през вчерашния ден в Брюксел, оповестяват от министерството на земеделието. 

Аграрният заместник-министър срещна еврокомисаря с настоящата конюнктура на пазара на селскостопански артикули, както и с компликациите, пред които са изправени българските аграрни производители в резултат на несъразмерния импорт от Украйна. В диалога Георги Събев още веднъж акцентира, че страната ни е солидарна с Украйна и поддържа нуждата от обезпечаване на доставки на селскостопански артикули, с цел да се подсигурява международната продоволствена сигурност, само че това не би трябвало да слага в риск конкурентоспособността на стопаните в Европейски Съюз.

Събев информира още, че съществени терзания буди натискът, който вносът от Украйна оказва върху пазара в страната ни, като по думите му най-сериозните разстройства се следят на пазара на маслодаен слънчоглед, а данните демонстрират, че интензивният импорт продължава и през 2023 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР