България е наш съюзник, каза македонският премиер Зоран Заев, предаде

...
България е наш съюзник, каза македонският премиер Зоран Заев, предаде
Коментари Харесай

Македонският премиер Зоран Заев: България е наш съюзник

България е наш съдружник, сподели македонският министър председател Зоран Заев, съобщи сръбското радио Б92.

Лидерът на ръководещия балканската страна Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) през вчерашния ден в Скопие откри акцията за локалните избори, планувани за 15 октомври. Пред свои последователи той съобщи, че югозападната ни съседка върви към Европа и няма път обратно. Ние сме твърдо решени Македония да стане пълновръстен член на НАТО и Европейския съюз. "България е наш съдружник по този път. Отношенията ни с Албания и Косово са на най-високо равнище, връзките ни със Сърбия означиха прогрес и водим градивен разговор с Атина, при който също има напредък. Ние нямаме врагове измежду съседите си и евроатлантическата ни интеграция няма опция ", безапелационен бе той.

Гърция блокира приемането на Македония в интернационалните организации поради разногласието за името на югозападната ни съседка от 1991 година Членката на Европейски Съюз се аргументира, че не може да има страна, която носи името на гръцката провинция Македония.

"Ние се борим да подобрим живота на всички наши жители. Независимо от техния етнически генезис и от това дали къде живеят ", сподели още Заев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР