България е направила много за развитието на Северна Македония, като

...
България е направила много за развитието на Северна Македония, като
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Каракачанов: България направи много за Северна Македония

България е направила доста за развиването на Северна Македония, като я поддържа и за НАТО. Ситуацията обаче с участието в Европейски Съюз е по-деликатна. България няма да направи компромис с опитите да се изфабрикува историята. Това стана ясно от думи на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов в Народното събрание.

България няма по какъв начин да одобри една еднаквост, построена на подправена история и на антибългарска основа. Спорът изобщо не е до една или друга персона в историята. Не е въобще до личността на Гоце Делчев. Той е единствено една от огромните, само че не и единствените персони, която е обект на имитация от тогавашната Народна република Македония, ФР Югославия и днешна Северна Македония, съобщи пред депутатите той.

Каракачанов сподели, че българската позиция се придържа твърдо към Договора за добросъседство, който е и утвърден от Народното събрание.

Иначе Българска социалистическа партия изиска министър председателят Бойко Борисов да даде уточнения за Северна Македония. Вместо него обаче в Народното събрание пристигна вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР