България е напът абсолютно да пропусне възможността за една добра

...
България е напът абсолютно да пропусне възможността за една добра
Коментари Харесай

Христо Иванов: България е напът да пропусне добра сделка за РСМ, дело на френското председателство

България е напът безусловно да пропусне опцията за една добра договорка за Република Северна Македония, която беше направена от френското председателство на Европейски Съюз, разяснява в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на " Демократична България " (ПГ на ДБ) Христо Иванов в отговор на журналистически въпрос.

Все отново приказваме за неща, които още не сме видели написани, посочи той. Но, в случай че това, което през вчерашния ден госпожа Генчовска сподели при чуването си, че Европейска комисия ще има ангажимент да следи дали Северна Македония ще вкара българите в конституцията си като другите нации в републиката, и, в случай че не се случи, няма да има договаряния по първата глава, това е триумф за българската дипломация, а не национално изменничество, акцентира Иванов. Ако ние в този момент, тъй като " окрякахме орталъка " за национално изменничество, в действителност не приемем такова предложение, в случай че го има, желая да запитвам кое в действителност е национално изменничество, добави той.

Всички сме съгласни, че това, до което се е стигнало вследствие на напъните на кабинета, на външно министерство, на премиера, са едни положителни оферти, добра база за разискване - това сподели Теодора Генчовска, само че никой не го чу, тъй като непрестанно си говорихме за някакви имейли, есемеси и т.н, изясни ръководителят на ПГ на Демократична България.

Иванов разяснява също, че външната политика се дефинира от Министерския съвет (МС), министър председателят е началник на Министерски съвет, и от тази позиция всеки министър, който твърди, че може да има някаква друга политика, просто си подава оставката. Няма " филм ", в който конституционно някой министър има една политика, министър председателят - друга, и министърът да упреква премиера за това, акцентира депутатът.

Христо Иванов дефинира Никола Минчев като моралния победител през днешния ден. Минчев бе предварително освободен от поста ръководител на Народното събрание.

Правилникът за работа на Народно събрание дава период от 14 дни да се излъчи нов ръководител, напомни Иванов. Интересно е, по думите му, дали новото болшинство в Народно събрание ще излъчи кандидатура за ръководител на Народното събрание преди вота на съмнение и да се разпознава като такова, или ще изчака по-късно.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР