България е на второ място в Европейския съюз по дял

...
България е на второ място в Европейския съюз по дял
Коментари Харесай

Пловдив на първо място за високоскоростен безжичен интернет на обществени места в ЕС

България е на второ място в Европейския съюз по дял на общините, обхванати от самодейността за безвъзмезден безжичен интернет на публични места (WiFi4EU). Това оповестиха от Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията.

43% от българските общини са спечелили ваучери за създаване на високоскоростен достъп до международната мрежа в първия конкурс, който се организира през ноември 2018 година 215 български общини аплайваха, като 113 от тях са получили финансиране в общ размер на 1 695 000 лева Първо място в състезанието заема Ирландия, където кандидатури са подали 105 общини, а финансиране са получили 59.

Местните администрации от Североизточния регион са най-успешни в състезанието - 49% от всички общини са получили ваучери в размер на 15 хиляди евро. На второ място е Югозападният регион. 46% от общините там получават финансиране. Третото място в състезанието заема Северен централен регион с 44% общини, съумели да се класират в самодейността. В Южен централен регион ваучери получават 41% от общините, а в Югоизточен регион – 36%, излиза наяве от информацията на транспортното ведомство.

Русе е региона с максимален брой общини, спечелили ваучер - безвъзмезден безжичен интернет ще се построи в 75% от общините. В област Шумен 70% от общините сполучливо се включват в самодейността, а в област Плевен - 64% от центровете на локална власт.

14 от регионалните градове са измежду първите, които ще построяват мрежи за високоскоростен безжичен интернет на публични места. Най-малкият от тях по брой население е Чавдар, а най-големият е Пловдив.

Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията продължава да оказва подпомагане на общините, които ще вземат участие в идващите състезания, идни до 2020 година, акцентират от ведомството.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР