България е на водещо място в ЕС по млади хора

...
България е на водещо място в ЕС по млади хора
Коментари Харесай

100 хил. млади нито учат, нито работят

" България е на водещо място в Европейски Съюз по младежи отвън просветителните и трудови системи ”, съобщи Александър Герганов от Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД) по време на полемика на тематика Политики и начинания за младежка претовареност. Голяма част от тези младежи са от малцинствени групи и групи в неравностойно състояние. Но и по-голямата част от младите отвън просветителните и трудови системи са дами.

" Около 100 хиляди са младите у нас, които нито учат, нито работят, а имаме все по-малко хора, които са на пазара на труда ”, регистрира шефът на обществената комисия в Народно събрание и някогашен соцминистър от ГЕРБ Деница Сачева. Според нея не са изследвани аргументите за казуса.

" На европейско равнище има потребност повече да се работи с младежите, които са сред 25-29 година, а страната ни се намира на 4 място в Европейски Съюз по необхванати от пазара на труда или просветителната система ”, разяснява Лилия Якова от ЦИД. Пред нас са Италия, Румъния, Гърция.

Част от младежите виждат стратегиите по претовареност като работещи, само че за някои те не са ефикасни. Около 10% не харесват програмата Старт в кариерата, кото има за цел да реши казуса. Оказва се, че тя е краткосрочна и не обезпечава дълготрайна претовареност. Другият проблем в нея е ниското възнаграждение, което демотивира целевата публика.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР