България е на трето място по ръст на поръчки на

...
България е на трето място по ръст на поръчки на
Коментари Харесай

Българин дал 1400 лева за пици миналата година

България е на трето място по растеж на поръчки на пица в Европа за 2023 година по отношение на миналата година, демонстрират данни на компания за доставка по случай интернационалния ден на пицата - 9 февруари, оповестиха от компанията. Според данните през предходната година най-предпочитана пица е била вегетарианската " Четири сирена ", следвана от " Наполи " и " Пеперони ".

От компанията показват и любопитен факт за потреблението посредством доставки у нас - столичанин е похарчил близо 1400 лева за поръчки на пица през 2023 година Друг е първенец по най-вече поръчани пици за годината - близо 240 броя, което прави приблизително по 4 пици на седмица. Освен в София, отличници в потреблението на пица с доставка са били потребителите в Пловдив и Варна, като 70 % от всички доставки през годината са осъществени в трите града.

Данните демонстрират още, че българите избират пицата за вечеря. 42 % от поръчките са направени сред 18:00 и 20:00 ч., а близо половината от всички доставки са осъществени в края на работната седмица - от петък до неделя. Пицата е била измежду главните желания на българите и за сантименталната вечеря на Свети Валентин, като миналогодишният 14 февруари е бил денят с най-вече поръчки за цялата 2023 година, а забележителна част от тях са съдържали пица и цветя.

В известието за историята на пицата се отбелязва, че макар, че точният генезис на пицата не е прочут, пицата, която познаваме и обичаме през днешния ден, е основана в Неапол през 19-и век. Популярността ѝ нараства в началото единствено в Италия, като последователно се трансформира в желана храна по целия свят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР