България е на практика единствената държава, неуязвима от мигранти до

...
България е на практика единствената държава, неуязвима от мигранти до
Коментари Харесай

Премиерът е доволен от българския вариант за охрана на границата

България е на процедура единствената страна, неуязвима от мигранти до този миг. Българският вид, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след ревизия на положението на границата в региона на Малко Търново.

Премиерът означи, че натискът по границата е огромен, само че контролът е мощен, а съглашението с Турция работи доста добре. Борисов посочи, че над 2500 индивида са върнати по страни на генезис за близо година.

Министър-председателят заяви, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и в допълнение 50 души от специфичните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, откакто неотдавна бяха получени 180. Граничарите са изцяло обезпечени и с нужното им облекло.

„ Доволен съм доста от напъните, които се поставят. Българите имат храбри и добре готови граничари ", съобщи министър председателят Борисов. Той означи, че има към 200 мигранти в центровете в страната. „ Всички спим умерено и си мислим, че това е даденост, а то не е – изискуем го на всички граничари, които непрекъснато пазят границата ", сподели още министър-председателят и добави, че най-изявените ще бъдат наградени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР