България е на прага да влезе в „зелената зона“ по

...
България е на прага да влезе в „зелената зона“ по
Коментари Харесай

България е на прага да влезе в „зелената зона“ по заболеваемост от коронавирус

България е на прага да влезе в „ зелената зона “ по заболеваемост от ковид, сподели на конференция служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров след среща с управленията на Националната здравноосигурителна каса и на Българския лекарски съюз.
Във връзка с отпадането на носенето на маски, проф. Кацаров разяснява, че в случай че има такава заповед, тя ще отстрани задължението.
„ Ако човек желае, може да продължи да си носи маската. България е на прага да влезе в зелената зона. Това е доста по-важно от туризма и ресторантьорския бизнес. На ръба сме да влезем в „ зелената зона “, което съгласно мен ще е най-голямата реклама “, разяснява той.
За имунизациите здравният министър уточни, че е отворен за всевъзможни оферти. „ Волята ни за промени не свършва с края на мандата на служебното държавно управление. Състоянието на здравната система не е положително. Налага се такава смяна, няма какво да се чака. Нещата, които могат да бъдат направени, няма причина да чакат избори. Като жители се нуждаем от такава смяна “, акцентира той.
Във връзка с построяването на детска болница, проф. Кацаров посочи, че е имало среща с доста хора, които имат присъединяване.
„ Има писма от група хора, които желаят да бъде приключен планът, и писма от хора, които не желаят да бъде приключен. Доколкото знам, сега има отправено питане до Министерство на регионалното развитие дали по този метод, по който е планувано предходната година, планът може да се извърши. Разполагам с задоволително документи. Искам да изчакам и мнението на Министерство на регионалното развитие преди да вземем решение с сътрудниците ми по какъв начин ще се продължи. Това е една от огромните язви. Сами сте очевидци на големия публичен интерес и напън. Вероятно до седмица-две ще има някакво решение, откакто се изяснят всички обстоятелства и условия със сегашната обстановка “, сподели още проф. Стойчо Кацаров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР