България е на последно място в Европейския съюз по заплащане

...
България е на последно място в Европейския съюз по заплащане
Коментари Харесай

Извънредният труд в България е най-нископлатеният в ЕС

България е на последно място в Европейския съюз по възнаграждение на изключителния труд. Това демонстрират данните от проучване на статистическата организация Евростат за 2017 година

Един час над работното време носи на служащите в България 5.1 евро. За съпоставяне водач по този индикатор е Люксембург, където за 60 минути ексклузивен труд се заплащат 43.8 евро. Следват Дания, Белгия и Франция надлежно с 38.7 евро, 37.9 и 33 евро.

След България най-нископлатен е изключителният труд в Румъния – 5.5 евро на час. В Полша и Унгария един час работа след работното време се заплаща надлежно 6.3 и 7.6 евро.

Средното равнище за Европейския съюз е 23.1 евро за един час ексклузивен труд, до момента в който в еврозоната сумата е 26.9 евро.

От Евростат прецизират, че за последните 10 години България е отчела максимален растеж на парите, давани за ексклузивен труд, изразяващ се в 122%. През 2007 година час над работното време е носил на служащите 2.3 евро, до момента в който през предходната година сумата е достигнала 5.1 евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР