България е на последно място в ЕС според индекса на

...
България е на последно място в ЕС според индекса на
Коментари Харесай

България е последна по навлизане на цифровите технологии в обществото

България е на последно място в Европейски Съюз съгласно показателя на Европейската комисия (ЕК) за тази година за навлизането на цифровите технологии в стопанската система и обществото, съобщи БНР.

Страната е доста под междинния резултат в измерението " Човешки капитал ", а цялостното ниво на уменията в региона на цифровите технологии е измежду най-ниските в Европейски Съюз.

Делът на хората с най-малко съществени умения в региона на цифровите технологии е към 29% от българското население, до момента в който приблизително за Европейски Съюз този дял е 57%. Едва 11 % от хората имат умения над главните, което съставлява по-малко от една трета от междинната стойност за Европейски Съюз.

България е и много под междинното ниво във внедряването на цифровите технологии.

Предприятията към момента не се възползват в цялостна степен от опциите, предоставяни от търговията онлайн, като едвам 6% от дребните и междинни предприятия продават онлайн в съпоставяне със 17% приблизително за Европейски Съюз. 3% от всички тях осъществят трансгранични продажби и единствено 2% от оборота им е от търговия онлайн.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР