България е на път най-накрая да има редовно правителство. Все

...
България е на път най-накрая да има редовно правителство. Все
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Заформя се евроаталантически кабинет с общи ценности

България е на път най-сетне да има постоянно държавно управление. Все още, обаче, разчитаме на Бюджет 2022. Служебното държавно управление предложи удължение на към този момент снадки бюджет. Това съобщи пред БТВ политическия и стопански анализатор Кузман Илиев.

Според Илиев това държавно управление ще е устойчиво най-малко в идващите няколко месеца.

Мария Габриел и Николай Денков оповестиха през вчерашния ден, че двете обединения ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали единодушие за състава на кабинет с втория мандат, който ще бъде върнат на президента в понеделник.

„ От една страна се заформя евроаталантически кабинет с общи полезности. И двете формации  имат сходни стратегии. Това обаче не значи че стопира политическата рецесия, тъй като ще имаме едно консолидиране на другите, които не са съгласни с това. Тоест те ще се радикализират по този начин наречената съпротива и евентуално ще имаме по-мощни митинги “, разяснява той.

 

 

 Снимка: БГНЕС

За първи път в историята ни страната ще бъде в ръцете на двама министър председатели – Николай Денков и Мария Габриел, които ще са на ротация през 9 месеца.

Първи министър-председател ще бъде Николай Денков – учен от Българска академия на науките, създател на повече от 100 научни изявления, в този момент – претендент за министър-председател.

Второто премиерско място след Денков заема Мария Габриел. Завършила Институт по политически науки във Франция, Габриел е с богат опит в европейските структури, а допреди седмици беше еврокомисар за нововъведенията.

Етикети: евроатлантическикабинетценности
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР