България е на път да затвори една срамна 12-годишна страница

...
България е на път да затвори една срамна 12-годишна страница
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: В момента се случва дълъг процес на трансформация на системата

България е на път да затвори една срамна 12-годишна страница в своята модерна история. Ясно е, че режимът на Борисов беше фрапантно отклоняване от всички правила, даже за българските такива, които са малко под най-ниското равнище за Европа. Това сподели в предаването " Лице в лице " проф. Иво Христов.

По думите му това, което сега се случва, е един дълъг развой на промяна на системата от един властнически режим, какъвто ние имахме, към един неразбираем, нов режим на ръководство.

Нас ни чака дълъг развой от италиански вид държавни управления, промяна на нестабилни парламенти и така нататък, добави той.

Според него нормално една система по този начин се калибрира в ново качество.

„ Управлението на Радев през служебните държавни управления е много по-различно от ръководството на Борисов. Ние знаем единствено 1/10 част от това, което се е случило за тези 12 години. Проблемът не е единствено в дивата корупция, абсолютният произвол и неуважение на закона. Сега доста плачат за Конституцията и нейното нарушение. Бившият министър председател не стъпи последните 3 години в Народното събрание, има такива блюстители на конституционния правилник. Пълно пренебрежение към конституционния ред, централизация на властта, която беше безусловно безалтернативна, медийно поддържана от клакьори от всевъзможен тип и темперамент, финансово обгрижвана, в това число и от Европа”, сподели проф. Христов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР