България е на път да се сдобие с кабинет на

...
България е на път да се сдобие с кабинет на
Коментари Харесай

АФП: Разпадането на коалицията в България заплашва да хвърли страната отново в политическа криза

България е на път да се снабди с кабинет на малцинството, откакто антисистемната партия Има Такъв Народ се отдръпна от ръководещата коалиция , което може да хвърли най-бедната страна-членка на Европейски Съюз още веднъж в политически разтърсвания. Така разяснява организация „ Франс прес “ последните събития на политическия фронт в София.

Младши сътрудникът Има Такъв Народ, ръководена от Слави Трифонов, излезе от обединението, оставяйки Петков единствено със 109 депутати в 240-местния парламент.

" Готови сме за държавно управление на малцинството ", съобщи предизвикателно Петков пред публицисти малко откакто Трифонов разгласи, че държавното управление към този момент не се употребява с поддръжката на 25-те депутати от неговата партия. " Едно държавно управление на малцинството е доста по-добро от държавно управление, което е под напън ", сподели Петков.

Той добави, че към момента се надява да получи поддръжката на някои от депутатите на Има Такъв Народ.

Министрите от Има Такъв Народ напуснаха държавното съвещание по-рано през днешния ден, откакто Василев, който е министър на финансит е, отхвърли да отпусне повече пари за техните браншове в проверката на бюджета за 2022 година, която би трябвало да бъде показана в Народното събрание тази седмица.

" От през днешния ден отдръпвам министрите на Има Такъв Народ и поставям завършек на тази коалиция и на тази мъка ", съобщи Трифонов в послание в обществените мрежи, като се базира на различия по бюджетни въпроси, както и на стоплянето на връзките на Петков със Северна Македония.

Петков се срещна с сътрудника си от Северна Македония , с цел да се опита да разсее напрежението, което породи очаквания, че кандидатурата на Скопие за присъединение към Европейски Съюз може да бъде отблокирана. Трифонов го упрекна, че води външна политика, която е в прорез с тази на външното министерство, ръководено от Има Такъв Народ, и с публичното мнение в България.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР