България е на път да изпрати най-слабата си година в

...
България е на път да изпрати най-слабата си година в
Коментари Харесай

Изпращаме най-слабата година за българския спорт?

България е на път да изпрати най-слабата си година в спорта. До момента през 2017-а страната ни има единствено един орден от международно състезание в олимпийска дисциплинираност. Единственото ни отличие бе извоювано от националния отбор по художествена гимнастика – сребро в многобоя от шампионата в Пезаро.

На същия шампионат грациите завоюваха още два медала – един на ансамбъла и един на Невяна Владинова, само че на обособените уреди, които не са част от олимпийската стратегия.

При мъжете можем да се похвалим единствено с едно отличие в олимпийски спорт – бронз на Владимир Далаклиев в таекуондото, само че също в неолимпийска категория - от 63 до 68 кг.

Иначе безспорният №1 в българския спорт за годината е шестият в света на тениса Григор Димитров. В този спорт обаче няма международното състезание.

Единствената ни вяра за смяна на отрицателната статистика до края на годината е международното по повдигане на тежести, което стартира в края на месеца. Заявките на участниците ни – трима мъже и две дами – обаче са надалеч от килограмите, които биха обезпечили качване на подиума.

Бюджетът за 2018 година планува страната да финансира предпочитано седем спорта. Пет от тях имат медали от предходните две олимпиади. Волейболът, който остава най-успешния ни групов спорт. И изненадата таекуондото – спорт, който попада в листата поради медала на Далаклиев от шампионат на планетата в неолимпийската категория.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР