България е на първо място в Европейския съюз по процент

...
България е на първо място в Европейския съюз по процент
Коментари Харесай

Константинова: България е на първо място в ЕС по процент издадени документи за временна закрила на бежанци

България е преди всичко в Европейския съюз по % издадени документи за краткотрайна протекция на бежанци. Към днешна дата този % надвишава 85%. Това разгласи вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова, която откри полемика на тематика: „ Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България “, провеждаща се представителството на Европейския парламент у нас. 

В България са минали над 200 хиляди души, които бягат от войната. У нас са останали към 100 хиляди, изясни вицепремиерът. Според нея страната ни се оправя добре с посрещането и даването на помощ за бежанците, като на територията на страната към този момент работят към 200 гишета за регистрация. 

Предстои идната още по-сложна задача – да начертаем пътя за приобщаването им в България, добави още Калина Константинова. 

Целта на полемиката е да се обсъдят главните провокации, подбудени от вълната бежанци от Украйна в цяла Европа, както и краткосрочните и средносрочните решения. Сред обсъжданите тематики са европейските политики и принадлежности за поддръжка, проблемите на украинските бежанци, както и провокациите пред институциите, които им оказват помощ. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР