България е на първо място в ЕС по скъсяване на

...
България е на първо място в ЕС по скъсяване на
Коментари Харесай

София е първа в ЕС по жертви на замърсения въздух сред живеещите

България е преди всичко в Европейски Съюз по съкращаване на живота поради неприятното качество на въздух, който дишаме. Това се споделя в специфичен отчет на Европейската счете палата, направен въз основа на данни от 6 европейски града, измежду които и София.

Всеки ден в Европейския съюз прибързано умират над 1000 души поради нечистия въздух, което с 10 пъти повече от жертвите при пътно-транспортни катастрофи. България е преди всичко в класацията, следвана от Чехия, Латвия и Унгария, заяви Българска национална телевизия.

Според Европейската сметка палата обстановката у нас даже по-лоша от страни като Китай и Индия, които обичайно се асоциират с неприятно качество на въздуха.

Докладът на европейските инспектори е направен въз основа на наблюдения в шест европейски града - София, Брюксел, Щутгард, Острава, Краков и Милано. Праховите частици, азотният и серният диоксид и са главните замърсители на въздуха.

Според отчета на инспекторите в София от 2009 година насам няма усъвършенстване във връзка с замърсяването с фини прахови частици. В отчета на европейските инспектори се напомня, че през април Еврокомисията е спечелила дело против България по отношение на превишаването на пределно допустимите стойности за замърсяване на въздуха.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР