България е на първо място в ЕС по брой загинали

...
България е на първо място в ЕС по брой загинали
Коментари Харесай

Ужасяваща статистика за българите, загинали в катастрофи

България е преди всичко в Европейски Съюз по брой починали при произшествия. Средно по два човешки живота се погубват дневно у нас поради шофиране с превишена скорост, лишаване на преимущество, заспиване зад кормилото или други аргументи, написа БГНЕС.

Според данни на Министерство на вътрешните работи от началото на 2019 година до края на октомври, пътните произшествия у нас са над 5000. При тях починалите са близо 500 души, а ранените са повече от 6800.

През 2018 година в страната са регистрирани 6684 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които са починали 611 души и са ранени близо 8500.

Анализ на „ Евростат” за наклонността със злополуките на пътя с съдбовен край през 2017 година демонстрира, че България е и преди всичко в Европейски Съюз по брой починали при произшествия с леки коли на 1 милион поданици.

Характеристиката на съдбовните произшествия при обособените категории транспортни средства демонстрира, че България се подрежда с най-голям дял смъртност в категорията на леките коли - 64 смъртни случая на милион поданици.

По данни на Министерство на вътрешните работи за интервала 2011-2017 година при ПТП с преден конфликт са починали 910 души, а ранените са близо 7 хил.Това е съвсем шест пъти повече от най-ниското съответствие в Малта - 11. Средният индикатор за Европейски Съюз е 23 смъртни случая на 1 милион при категорията леки коли.

Впечатление прави, че по-голямата част от потърпевшите нямат никаква виновност за случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР