България е на първо място сред държавите членки на Европейския

...
България е на първо място сред държавите членки на Европейския
Коментари Харесай

Лесовъд: Около 926 000 кубика дърва са изсечени в Странджа за 2023 г.

България е преди всичко измежду страните членки на Европейския съюз по дял на хората, които не могат да поддържат дома си съответно топъл. Според данни на Евростат за предходната година над 22% от хората са в тази обстановка. В същото време остава висок делът на употребяващите твърдо гориво за отопление. Цената на дървата тази година е 260 лева за звук в Хасково.

„ Всички искащи, които живеят на територията на горските стопанства могат да закупят дърва за огрев по избрания ред – подаване на заявление до общината и кмета сред 1 февруари - 31 март. Изготвят се описи дали искащите живеят там и след месец май стартира доставката на дърва за огрев ”, сподели пред NovaNews инж. Димчо Радев, шеф на „ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците гр. Сливен.

За наводненията в Царево и сечта в Странджа той изясни, че към 926 000 кубика дърводобив за 2023 година Около 180 000 куб./м се сече, което е към 80% осъществяване на проекта, изясни Радев. Според него сечта надали е единствена причина за бедствието по Южното Черноморие.

„ Започнахме да следим събития, които не помним от своето детство – огромни количества дъжд. Нима наводнението в Гърция е провокирано от сечища, които са от гръцка страна ”, запита той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР