България е на първо място по желание на младите хора

...
България е на първо място по желание на младите хора
Коментари Харесай

В България най-много млади хора искат да започнат свой бизнес

България е преди всичко по избор на младежите да стартират собствен бизнес съгласно последните данни на Евробарометър. У нас има развита предприемаческа просвета, възходящ брой стартъпи в софтуерния бранш и в биотехнологиите. Министерството на нововъведенията и растежа спомага за съдействието на иновационната екосистема с университетския бранш. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа на полемика за развиването на иновационната екосистема в България, проведена по самодейност на Министерството на нововъведенията и растежа в партньорство с Министерството на образованието и науката и Посолството на Финландия в София. Целта на форума е да показа и положителни практики и опит от Финландия за развиване и внедряване на нововъведенията и техния принос към икономическия напредък.

В събитието в София Тех Парк участваха министър-председателят акад., зам.-министърът на нововъведенията и растежа Мартин Гиков, зам.-министърът на образованието и науката Генка Петрова, посланикът на Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос, основателят на едно от водещите събития за стратъпи в света SLUSH Питър Вестербака, представители на финландските университети Алто и Ханкен, на български университети, предприемаческата и стартъп екосистеми.



Снимка: Министерство на нововъведенията и растежа

Министър Стойчева акцентира, че Министерството на нововъведенията и растежа работи за възстановяване на средата за стартъпи, за поощряване на вложенията в научни разработки и в основаването на новаторски артикули.

„ Иновациите са хоризонтална активност - обгръщат редица браншове и ни сплотяват. Чрез нововъведенията можем да създадем смяна - през днешния ден и за бъдещите генерации. Иновационната екосистема в България, с нейната процъфтяваща стартъп просвета, с акцент върху модела на “отворената иновация ”, който сплотява всички заинтригувани страни, потвърждава силата на съдействието и адаптивността ”, съобщи още министър Стойчева. Тя добави, че България стратегически се нарежда като привлекателна дестинация за задгранични вложения посредством нововъведения.

„ Министерството на нововъведенията и растежа основава районни и стратегически партньорства. Сигурни сме, че това е верният път. Чрез основаването на партньорства, обмяната на опит и хрумвания можем да покажем нашия капацитет, че имаме, визията за България, че можем да бъдем център на Балканите и Югоизточна Европа за нововъведения “, сподели още Стойчева.



Снимка: Министерство на нововъведенията и растежа

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР