България е на първо място по желание на млади хора

...
България е на първо място по желание на млади хора
Коментари Харесай

България е първа в Европа по желание на младите хора да започнат свой бизнес

България е преди всичко по избор на младежи да започват собствен бизнес, съгласно последното изследване на Евробарометър, заяви министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева на събитието Innovation Nexus в " София Тех Парк ", проведено от Министерството на нововъведенията и растежа, Министерството на образованието и науката и Посолството на Финландия у нас. Основна тематика на форума е развиването на иновационната екосистема в България.

" Вярваме в силата на хората, които работят дружно и силата на нашата екосистема. Има висока предприемаческа просвета и спомагаме за съдействието на тази екосистема с университетския бранш ", разяснява тя, акцентирайки, че в България има възходящ брой стартъпи в софтуерния бранш и в бранша на биотехнологиите.

От своето основаване Министерството на нововъведенията създава способи за възстановяване на стартъп средата и поощряване на вложенията в изследвания и създаване на новаторски артикули. 

Събитието Innovation Nexus бе показано като кулминационна точка на осъществените изследвания до тук, в което министерствата на нововъведенията и на образованието показват опита си от голям брой проучвания по какъв начин може нововъведенията да се насърчат. Те акцентират като извод потребността от партньорство на бизнеса с университетите, само че акцентират и потребността от промяна в бранша на висшето обучение и възстановяване на научната активност в университетите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР