България е на 88-мо място сред 104 страни в ново

...
България е на 88-мо място сред 104 страни в ново
Коментари Харесай

България- нещастна нация, която е на 88-мо място по щастие в света

България е на 88-мо място измежду 104 страни в ново интернационално изследване на " Галъп ", озаглавено " Световен отчет за щастието " (World Happiness Report) - 2018-2020 година

Страната ни (с 5266 точки) е пред Албания (5117) и Северна Македония 5101), които са надлежно на 93-то и 94-то място, а Турция заема нежеланото последно 104-то място (4948). Сред останалите страни от балканския район Гърция е на 68-мо, Сърбия - на 48-мо, Косово - на 33-то, Словения - на 29-то и други

България слиза надолу в класацията спрямо миналогодишния отчет, когато е на 56-то място с 5598 точки.

Докладът е основан на достъп до качествено опазване на здравето, дългоденствие, финансова непоклатимост, независимост, обществени връзки. Критерият, по който се прави оценка равнището на благополучие на една нация е, както е наименуван в отчета, " междинната национална оценка на живота ".
 Българите - нещастни в този момент, само че оптимисти
Българите - нещастни в този момент, само че оптимисти

32% от сънародниците ни чакат 2020 година да е по-добра от актуалната година

Финландия е класифицирана като страната с най-щастливи поданици (за трета поредна година). С резултат от 7889 точки, Финландия още веднъж задава звук за други народи, когато става дума за фактори като обществена поддръжка, дълготрайност на живота, независимост, усещане за корупция и антиутопия.

Втора е Исландия - известна туристическа дестинация през последните години с поданици, които се радват на качество на живот (издигайки се от четвърто място през 2020 г.).

Трета е Дания, която пада от второто място, само че остава непрекъсната в наличието си в топ 5 на най-щастливите страни в света в продължение на доста години.

Швейцария е четвърта със постоянен, висок Брутният вътрешен продукт, който предлага на своите поданици финансова сигурност.

Петорката затваря Нидерландия, привличаща впечатляващ брой гости всяка година, дом на доста щастливи локални поданици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР