България е на 88-мо място сред 104 страни в ново

...
България е на 88-мо място сред 104 страни в ново
Коментари Харесай

World Happiness Report: България слиза още надолу в класацията по щастие

България е на 88-мо място измежду 104 страни в ново интернационално изследване на „ Галъп “, озаглавено „ Световен отчет за щастието “ (World Happiness Report) – 2018-2020 година

Страната ни (с 5266 точки) е пред Албания (5117) и районен съд Македония 5101), които са надлежно на 93-то и 94-то място, а Турция заема нежеланото последно 104-то място (4948). Сред останалите страни от балканския район Гърция е на 68-мо, Сърбия – на 48-мо, Косово – на 33-то, Словения – на 29-то място.
 България по ска̀лата на щастието - сред Камерун и Гана България по ска̀лата на щастието - сред Камерун и Гана
България е на 97 място в света по благополучие сред Камерун и Гана, като хората в нея са по-нещастни от съвсем всички балкански дър...

България слиза надолу в класацията спрямо миналогодишния отчет, когато е на 56-то място с 5598 точки.

Докладът е основан на достъп до качествено опазване на здравето, дългоденствие, финансова непоклатимост, независимост, обществени връзки. Критерият, по който се прави оценка равнището на благополучие на една нация е, както е наименуван в отчета, " междинната национална оценка на живота ".

В допълнение към вземането под внимание на нормалните данни, тази година екипът изследва резултатите от СOVID-19 върху качеството на живот на хората, като взема поради всичко - от психологичното здраве и общественото взаимоотношение до сигурността на работното място и реакцията на държавното управление на пандемията.

Финландия е класифицирана като страната с най-щастливи поданици (за трета поредна година). С резултат от 7889 точки, северната страна още веднъж задава звук за други народи, когато става дума за фактори като обществена поддръжка, дълготрайност на живота, независимост, усещане за корупция и антиутопия.
 България за следващ път в дъното на класацията за благополучие България за следващ път в дъното на класацията за благополучие
България е на 123-о място в света от общо 151 изследвани страни за степента на благополучие, демонстрира ново проучване, представено от в. " Дейли...

Втора е Исландия - известна туристическа дестинация през последните години с поданици, които се радват на качество на живот (издигайки се от четвърто място през 2020 г.).

Трета е Дания, която пада от второто място, само че остава непрекъсната в наличието си в топ 5 на най-щастливите страни в света в продължение на доста години.

Швейцария е четвърта със постоянен, висок Брутният вътрешен продукт, който предлага на своите поданици финансова сигурност.

Петорката затваря Нидерландия, привличаща впечатляващ брой гости всяка година, дом на доста щастливи локални поданици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР